fredag 4 maj 2012

www.digitalasamlingar.se

Nu är den äntligen klar! Vår hemsida som är kopplad till vår föremålsdatabas. Vi har börjat så smått med att göra våra textilier i form av dräkter och dräkttillbehör tillgängliga. Vi har ambitioner att sedan göra databassöket komplett genom att även tillgängliggöra våra andra föremål, som tilhör kategorierna arkeologi, allmoge och konst, samt fiske och sjöfart.

Men nu kan man i alla fall studera en del av våra textiler. Vår hemsida är konstruerad så att det finns en startsida med allmän information, en söktipssida där man kan få hjälp med hur man ska gå tillväga när man söker, en ämnesordssida där det finns en lista med sökbara ord, en länksida till relevanta hemsidor, och slutligen självklart en söksida. På söksidan finns det ett föremålssökfält där man kan skriva in fritext. Ord som man kanske har valt från ämnesordlistan för att få en säker träff. Tre fält där man kan välja mellan teknik, material och socken. Självklart kan man kombinera sökningen för att få en så exakt träff som möjligt. När man väl har sökt kommer man in på en lista av föremål med tumnagelbilder. Finns det ingen bild så betyder det att det inte finns något foto av just det föremålet. Men kontakta gärna museet om ni är intresserade av en bild så gör vi självklart vårt bästa för att vara tillmötesgående. Tänk på att det är svårigheter med att fotografera textiler eftersom de kan vara sköra.
Tyvärr finns det fortfarande en del tekniska svårigheter med vår hemsida som vi arbetar på att lösa, jag hoppas ni kan ha överseende med detta problem.

Hemsideadressen är: http://www.digitalasamlingar.se/

Enjoy!

Jeanette Gimmerstam
Österlens museum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar