onsdag 1 oktober 2014

Hösten är här

Nu är hösten här. Efter en fantastisk sommar tycker jag personligen att det är rätt skönt när hösten nu gör sin entré. Att få gå tillbaka till de vanliga rutinerna är som att återse sin bästa vän som varit bortrest. Mörkret kommer allt tidigare och tidigare, vindarna ökar i styrka och från himmelen kommer allt kraftigare regnskurar. Då kan vi tända lite levande ljus och kura under filten i soffan och kanske läsa en bra spännande bok.

Även på jobbet förändras arbetsuppgifterna då hösten kryper på. De flesta turisterna har nu lämnat Österlen och besökarna på museet har minskat lite, och för oss som arbetar här i butiken är det tid att mer övergripligen gå igenom vårt sortiment. Planeringen för julen tar sin början, beställningarna skickas iväg och de nya varorna börjar komma.
Denna vecka har vi även varit ute i vår trädgård och tagit undan sommarblommorna inför den kommande löklördagen som vi traditionsenligt har nu på lördag. Då kommer Eva Fristedt och Cecilia Wingård med lökföretaget "Narciss och Tulpan" till museiträdgården med nya lökar till våra planteringar och de kommer även att ha försäljning av gammeldags och moderna lökar.

Hösten kan upplevas som trist av många medan jag väljer att se det som en underbar årstid då vi får möjlighet att varva ner efter sommarens alla strapatser och njuta av naturen där skogarna skiftar från grönt till gult och rött och liknar ett stort fantastiskt konstverk.

Lotta Persson, Österlens museum


Höst i museibutiken. Foto: Lotta Persson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar